Nieuws

- Jonathan de Veen

Challenge: Hoe Driehoek ben jij?

Er was eens… een Driehoek

Het gebied Driehoek-Noord is een gebied op een kruispunt in Enschede. Dicht op het spoor, de historische binnenstad en tegelijkertijd een kruispunt van routes in het noorden van de stad. De Driehoek is nu nog een plek ‘achter het spoor’. Wij zien de Driehoek echter als een essentiële schakel in de groei van het stadshart. Het is een historisch gegroeide structuur van wegen en knooppunten die deze plek tot een driehoekige vorm hebben gevormd. De Driehoek ligt er nog gewoontjes bij.. Het wordt tijd om de (onvermoede) potenties van de Driehoek te vervullen met een Driekhoek-challenge!

Screenshot 2021-06-29 at 11.31.35

Hoe zien wij de Driehoek in Enschede?

Enschede is een stad van makers en doeners. Een stad die eigenwijs en uitgesproken is, maar dat vervolgens niet van de daken schreeuwt. Een ‘sleeping giant’, maar dat mag je dan vooral niet zo zeggen. Een stad met internationaal profiel en tegelijkertijd worstelend met haar ligging op nationaal niveau. Een echte stad in Twente, maar ook veel Twente in de stad. Een stad die het niet cadeau krijgt en het ook moeilijk vindt om een cadeau te ontvangen. In de stad gebeurt veel tegelijkertijd, er is veel dynamiek. Veel projecten in en rondom de stad tonen de vitaliteit van de stad. De spoorzone van de stad biedt daarin nog veel potentie, waar we graag op willen inspelen.

Op dit moment is de Driehoek een uitdagend transformatiegebied. Onze ambities zijn hoog: we maken hier een nieuw stuk (hartje) stad, dat moet laten zien wat Enschede in huis heeft. Dat aansluit bij de mentaliteit van doeners en makers die de stad zo veel goeds heeft gebracht, maar wat in onze ogen nog (te) weinig wordt ingezet. Dat vraagt om slimme en creatieve oplossingen!

E
kaart2 copy
l

Driehoek-Challenge

Ben jij een ondernemer en/of creatieveling op zoek naar een toffe plek? Vandaag starten we een challenge voor het gebied ‘Driehoek Noord’ op steenworp afstand van het spoor en het stadskantoor. Wij zoeken een ondernemer of ondernemersgroep met ‘Het Beste Idee’. We hebben hiervoor een grote voormalig autogarage (ca. 4.000m2) en een binnenterrein in de aanbieding. Op 8 en 15 juli organiseren we al de eerste kijkdagen in de showroom. De plek is circa 5 jaar beschikbaar.

Hoe driehoek ben jij? Criteria, procedure, planning en contactgegevens vind je op driehoek-challenge.nl of download hier alvast de brochure.

#placemaking #enschede #ondernemen #driehoek-challenge #onmeunigtrots

l
SHOWROOM
a
D