Nieuws

- Nikita Kuipers

Ontwikkelvisie Chassékwartier Breda van start

De Alliantie Chassékwartier, bestaande uit Heijmans, Synchroon, woningbouwcorporaties Alwel en WonenBreburg en 3W / AT Capital / EMRO en de gemeente Breda, heeft gezamenlijk een intentieovereenkomst gesloten voor de binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Chassékwartier. SITE urban development heeft als regisseur de Alliantie Chassékwartier gevormd en blijft als inhoudelijke procesbegeleider nauw betrokken bij deze uitdagende binnenstedelijke opgave.

luchtfoto-chassekwartier

Sleutelrol

Het Chassékwartier vervult een sleutelrol in de ontwikkeling van het oostelijke deel van de binnenstad van Breda. De gemeente Breda en de Alliantie hebben een grote ambitie om dit gebied om te vormen tot een hoogwaardig stadsdeel, waarin wonen, werken en recreëren hand in hand gaan. Cultureel en op het gebied van vrijetijdsbesteding heeft het nieuwe stadsdeel veel te bieden, met iconische locaties zoals onder andere het Chassé Theater en het Stedelijk Museum.

Er worden investeringen voorbereid in hoogwaardige openbare ruimten, het verbeteren van de bereikbaarheid van de binnenstad en verspreid over het gebied worden 1.500 woningen voor gedifferentieerde doelgroepen zorgvuldig ingepast. Het Rijk heeft een financiële bijdrage toegezegd voor het oplossen van de parkeer- en bereikbaarheidsopgave voor Chassékwartier. Verder is het Chassékwartier als sleutelgebied en versnellingslocatie benoemd in de woondeal tussen Rijk en provincie Noord-Brabant.

a
1686768199998
B

Werken naar een ontwikkelvisie en -strategie

De gemeente ziet de Alliantie Chassékwartier als onmisbare partner voor de gebiedsontwikkeling van Chassékwartier. De Alliantie Chassékwartier vertegenwoordigt een groot deel van het vastgoed en haar leden hebben een grote expertise als het gaat om binnenstedelijke gebiedsontwikkeling.

De samenwerking bouwt voort op een traject voor de herontwikkeling van Chasséveld en omgeving, dat de gemeente in 2020 heeft ingezet. Er wordt anderhalf jaar uitgetrokken om samen met de Alliantie Chassékwartier tot een ontwikkelvisie en -strategie voor het Chassékwartier te komen.

Lees hier het persbericht van de gemeente Breda >>

C