Nieuws

- Oedsen Boersma

Podcast: Placemaking, maar dan écht!

In de podcast ‘Het KernGesprek’ gaan Marianne Wesselo (CBRE Global Investors Netherlands) en Oedsen Boersma (SITE urban development) met Brigit Gerritse (Kern) in gesprek over het belang van placemaking. 

Luister de podcast ‘Het KernGesprek’ (30 min) over placemaking op Spotify

Portret SITE-Redactiegasten-5438-WEB

Goede publieke ruimte geeft identiteit aan een gebied. Het vertelt het verhaal van de plek, stimuleert ontmoeting en biedt gebruiksmogelijkheden die passen bij de behoefte van het moment. Zichtbaar resultaat en reuring hoeft geen 10 jaar te duren! Hoe kunnen we verouderde plekken, braakliggende terreinen en pauzelandschappen een tijdelijke, relevante invulling te geven? Oedsen en Marianne bespreken hoe zij hier dagelijks aan werken in hun projecten.

Oedsen tijdens het gesprek: “We moeten tijdelijke projecten met een startup mentaliteit aanvliegen, zonder dat je exact weet waar het grote perspectief is. Creëer ruimte om kleine veranderingen teweeg te brengen. Zo ontstaat er iets wat je van tevoren nooit had kunnen verzinnen.”

Projecten van SITE waar placemaking een belangrijke rol speelt in langdurige gebiedsontwikkelingen:

Driehoek Noord – Enschede
We beginnen de gebiedsontwikkeling van deze “hidden gem van Enschede” deze zomer met het openen van een showroom. Vanuit autowerkplaats naar werkplek voor de stad!?

Spoordok Leeuwarden
Het gaat niet alleen om de (centrale) locatie, het gaat vooral ook om nieuwe stedelijkheid en het doorpakken op de vibe van Culturele Hoofdstad: Spoordok = Proefstad.

Apeldoorn
De binnenstad van Apeldoorn wordt een groot Stadspark, een grote agenda die talloze projecten groot en klein aan elkaar verbindt.

Amersfoort
Van Centraal Station naar Gezond Centraal: Welkom in Amersfoort!

Amsterdam Buikslotermeerplein
Hart van Noord, een buitengewoon centrumgebied waar je je thuis voelt.

 

 

P