Nieuws

- Martine Vledder

Podcast: ‘Wonen in hoogbouw’

Toren van Babel is een maandelijkse serie binnen de Architectenweb Podcast. Hierin praat architect Daan Roggeveen (MORE Architecture) met ontwerpers, ontwikkelaars en andere experts die allemaal hun eigen perspectief hebben op hoogbouw. Doel is het antwoord vinden op de vraag: hoe maak je nu een echt goed hoog gebouw? Deze keer is Martine Vledder van SITE te gast. Onderwerp van gesprek is wonen in hoogbouw.

Martine tijdens de podcast: “Onderzoek naar hoogbouw is opnieuw relevant. Door hoogbouw als een gebiedsontwikkeling te zien, kunnen we zorgen dat de kwaliteit in hoogbouw niet achterblijft.”

Martine vertelt onder meer over de binnenstedelijke verdichtingsopgaven waar ze met SITE aan werkt. Maar er wordt vooral gepraat over wonen in hoogbouw. Martine verkende met de werkcommissie ‘Wonen op Hoogte’ de voor- en nadelen van wonen in hoogbouw binnen de urgente woningbouwopgave. Het onderzoek komt ter sprake en de ideeën waarmee ze een kwaliteitsimpuls aan wonen op hoogte wil geven. Het onderzoek ‘Wonen op Hoogte’ is hier te downloaden.

Luister hier naar alle afleveringen van de Architectenweb podcast

Hoogbouw
P