- Daan Leenders

Terugblik: “Hoe laat jij je horen in de stad?”

Het is een spannende tijd om je eerste stappen te zetten in de stedelijke ontwikkeling. Ruimte wordt schaarser, belangen groter en projecten complexer. Wanneer de grote opgaven in de stad, van opwarmende aarde tot oververhitte woningmarkt, je als jonge professional direct raken; Hoe laat je dan van jezelf horen? Met die vraag besloot Jong SITE de koppen bij elkaar te steken, samen met ander aanstormend talent in het vakgebied.

Onder het genot van een drankje van de gastheren en -vrouwen van Oedipus gingen we het gesprek aan. Daan Roggeveen (Founding Partner, MORE Architecture) en Rosa Smook (Head of Community, Oedipus) zorgden hierbij voor inspiratie en scherpte. Er werd gesproken over niets ontziende Chinese ambities, Nederlands procespurisme, risicoaversie en het oerwoud gebiedsregisseurs,        -makelaars, -secretarissen en -managers dat ons land rijk is.

Het Nederlandse idee dat meer praten meer oplevert raakte een gevoelige snaar. Het blijkt een bekend fenomeen: Hoe krijg je überhaupt iets gedaan in de wirwar van processen, afdelingen en functies, die ook nog eens een groot verloop aan mensen kennen?

De conclusie van het jonge talent? Elke organisatie kent ze, die persoon bij wie je moet zijn. Zorg dat jij dat wordt! Heb honger voor de dag van morgen, geen agendahedonisme maar aanpakken die handel!

JS_Event
J