Schoonheid is een grondrecht

SITE is plek. Wij geloven in de kracht van de plek. Een plek heeft een eigen verhaal nodig. Het kan ambigue zijn, mystiek van aard of recht voor zijn raapDoor diep in de huid van een stad of gebied te kruipen maken we onvermoede potenties waar. Vanuit gedeeld verlangen brengen we perspectief in schoonheid. 

3-Schoonheid is een grondrecht
  • Project Arenapoort
  • Locatie Amsterdam
  • Partners Diverse opdrachtgevers: Gemeente Amsterdam & 11 marktpartijen

De oost- en westzijde van station Bijlmer-ArenA leken tot voor kort twee mentaal en fysiek gescheiden werelden. Aan de ene zijde vormt de Arenaboulevard een monofunctionele omgeving, gericht op grootschalige leisure, shopping en kantoren. Aan de andere zijde is het woon-winkelgebied de Amsterdamse Poort een levendig sociaal ontmoetingspunt van ZuidOost. De vele bijzondere zaakjes in de Poort zorgen voor een smeltkroes aan gebruikers, een ‘Urban Arena’ waar ook zakenlui in strak ingemeten business pakken graag komen. 

Bijlage samenvatting Ambitiedocument_Page_2
LIFELINE-PARELS-ARENAPOORT
l

Deze gebieden verdienen verbinding. SITE heeft samen met ondernemers, ontwikkelaars en de gemeente een overkoepelende toekomstvisie opgesteld. Deze visie omarmt en versterkt de onvermoede schoonheid van ArenAPoort. Met de komst van nieuw vastgoed en andere gebruikers was het essentieel om het unieke karakter van de Urban ArenA te koesteren en te versterken. Met het deelproject de LifeLine brengen we verbinding in gebruik teweeg. Ons doel: van deze gebieden het Harlem van Amsterdam maken. 

l
MVRDV-DLA_17029_Amstedam UID_Visual 05
f

Beeld MVRDV Architects

  • Project Tudorpark
  • Locatie Hoofddorp
  • Partners Ymere

Wonen in de polder. Voor je het weet heb je de zoveelste woning in de zoveelste Vinexwijk. In plaats van de polderlijnen braafjes te volgen hebben we met veel lef een nieuwe romantische structuur geïntroduceerd. Deze radicale, eigenzinnige structuur is ook doorgezet op de door Tudorstijl geïnspireerde architectuur. Het succes van de woonwijk laat zien dat bewoners deze onderscheidende identiteit sterk waarderen. 

t
tudornewhero2
h
DSC_0021_edit
L013-20120416-Toolenburg Zuid 1op2500
  • Project Poort van Hoorn
  • Locatie Hoorn
  • Partners Gemeente Hoorn, Provincie Noord Holland, NS

Stationsomgevingen zijn berucht om hun complexiteit. Belangen botsen op elkaar waardoor gebieden versnipperen tot unheimische plekken. In de Hoornse stationszone dreigde parkeren het sfeerbepalend element te worden. Tijdens workshops is gewerkt aan een gezamenlijke droomHet perspectief op schoonheid heeft een ambitiesprong in het denken teweeggebracht. Deze droom werd de basis van een politiekbestuurlijk en publiek gedragen koers. 

View04_final
View05_final
h
View03_final
View 02_final
k
View 01_final B
a

Beelden Karres & Brands Landscape Architects

a
s