Nieuws

- Steven Stolk

Nieuw verhaal voor buurthart Parkwijk Haarlem

SITE werkt de komende maanden in Haarlem aan een nieuw Buurthart voor Parkwijk; ook bekend als ‘Prinses Beatrixplein’. Een relatief klein gebied met een potentieel grote betekenis voor de wijk én Haarlem Oost.

0

In opdracht van Gemeente HaarlemPré WonenDreef Beheer B.V. en samen met BFASAkro Consult en Stadkwadraat BV, bouwen we met het ‘Ambitiedocument Beatrixplein’ een nieuw verhaal voor deze bijzondere plek.

Wonen, ouderenzorg, welzijn, sport, onderwijs, lokaal ondernemerschap, winkels én de supermarkt vormen hier de ankerpunten van het buurthart. Een eigentijdse vertaling van het ‘Huis van de Wijk’ speelt daarom een belangrijke rol in het bij elkaar brengen van al deze functies en hun gebruikers met uiteenlopende behoeften. Zorggroep Reinalda en Dock helpen ons hierbij.

Voortbouwen op bestaande krachten is het vertrekpunt, maar wel met ruimte voor de ambities van de stad. En die zijn niet mals. Tot 2030 moeten er in Haarlem 10.000 woningen (en bijna net zoveel werkplekken) bij. Een opgave waarin Haarlem Oost én Prinses Beatrixplein een sleutelrol vervullen. Dit alles komt terug in het publiek-private Ambitiedocument dat als opmaat dient voor het nieuwe stedenbouwkundig plan.

b