Nieuws

- Steven Stolk

Terugkijken: Web-event ‘De stad doet pijn’

De stad zit vol contrasten. Mooi en pijnlijk tegelijk. Iets wat we allemaal in ons dagelijks leven en werk merken. Juist vandaag de dag. ‘De stad doet pijn’ is de eerste in een reeks van thema’s waarover SITE het nieuwe jaar in gesprek gaat.

De aftrap? Een heus web-event met inhoudelijke bijdragen van onze eigen Leo Versteijlen en schrijver van het boek ‘Treurtrips’, Mark van Wonderen. ‘De stad doet pijn’ is voer voor discussie. De meningen zijn verdeeld. Daarom werd er na het event online nog stevig nagepraat. En dat is precies ons doel: een fundamenteel gesprek voeren met iedereen die de stad maakt.

Leo Versteijlen

“De stad is een inspirerende plek, vol beweging. Een plek die alleen maar groeit en groeit. Daarmee toont de stad steeds vaker grensoverschrijdend gedrag en dat doet op steeds meer plekken pijn. Van wie is de stad? En waarom is er meer balans nodig?” Leo zette het live uiteen, bekijk de bovenstaande video voor een indruk.

Bekijk hier de volledige thema-video.

Onderstaande beelden: Mark van Wonderen © 

m
ZE-Terneuzen-winkelstraat4_sm-markvanwonderen
NB-Roosendaal-rembrandtgalerij_markvanwonderen

Mark van Wonderen

Voorliefde voor vergane glorie, dat heeft schrijver Mark van Wonderen. “Niet alleen om de stad af te kraken. Het zorgt juist voor verademing in de verveling van pracht en praal.” Hij maakte een reisgids vol met ‘treurtrips’ door heel Nederland. Het bekijken (en bezoeken) waard.

Komende periode gaan we vaker het gesprek aan over thema’s die ons raken, zoals ‘Thuis is meer dan een huis’ of ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Dat doen we uiteraard live in onze projecten, online via web-events en in aansprekende verhalen op onze vernieuwde SITE. Ben je op zoek naar een ander perspectief? Volg onze updates op LinkedIn en Instagram.

 

w
P